Leven, enzo

-La Dama-

Wakker liggen is een van de raarste dingen die er is. Dingen die overdag de normaalste zaak van de wereld zijn en met een vingerknip en een knipoog vergeten worden, worden ’s nachts grote monsters in je gedachten. Monsters die je wakker houden terwijl je de minuten en uren langzaam voorbij ziet tikken tot het licht wordt. En dan is het weer voorbij; de zon komt op, de dag begint, en die stroom van gedachten komt langzaam tot een eind. Vermoeidheid daalt in. Lekker begin van de dag.

Twijfel en wanhoop zijn voor mij rare concepten die voornamelijk ’s nachts de kop opsteken. Maak ik de juiste keuzes, doe ik wel wat ik graag wil doen? Breng ik tijd door met de mensen met wie ik tijd door wil brengen? Waarom denk ik op een bepaalde manier over dingen, mensen, en mijn eigen toekomst? Al deze vragen, een symbool voor de innerlijke twijfel die me misselijk maakt. Of is het mijn avondeten van gisteravond, waarvan ik veel te laat, veel te veel gegeten heb? Ik had een avondwandeling moeten maken.

M’n baan opzeggen was een van de beste en gezondste dingen die ik sinds lange tijd gedaan heb. Veel yoga, flexibele tijdindeling, en slaap – veel slaap hebben me genezen van de vele frustraties die ik kende gedurende het afgelopen jaar. Wonderbaarlijk hoe dit werkt. Ik was, ben gelukkiger dan ooit. Maar twijfel ligt op de loer. Ik had toch een super goede baan? Helemaal wat ik wilde, en met veel uitdaging? Aanzien, en perspectief? Hmmm. Hier moet ik mezelf tot de orde roepen. Dit was namelijk niet het geval, en ik was ook zeker niet gelukkig. Het enige dat me blij maakte en gerust stelde was het redelijk aanzienlijke salaris dat maandelijks op m’n bankrekening werd bijgeschreven. Maar is dat de route naar geluk? Volgens mij niet. Maar anderzijds maakt geen geld ook niet gelukkig.

What to do, what to do, what makes me happy? Werken kan ik wel, werken wil ik wel, maar tijd kun je maar een keer besteden. En het vliegt voorbij voor je er erg in hebt.

Alles gaat voorbij – Anicha.

[ In het kader van ‘don’t take yourself too seriously’ ga ik nu even life quotes Pinteresten, zie hieronder een van de resultaten ]

j

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s